سه دلیل برای عزاداری

دلیل اول:اثبات ارادت و محبت: یکی از دلایل قرآنی که ما را به اقامه عزا برای امام حسین(علیه السلام) ترغیب میکند وجوب محبت و ارادت نسبت به خاندان عصمت و طهارت میباشد.« قُلْ لا أَسْئَلُكُمْ عَلَیهِ أَجْراً إِلاَّ الْمَوَدَّةَ فِی الْقُرْبى‏[شوری/ 23]بگو:من هیچ پاداشى از شما بر رسالتم درخواست نمى ‏كنم جز دوست ‏داشتن نزدیكانم [اهل بیتم‏]»

دلیل دوم: عبرت گرفتن از عاشورا: بر پا کردن مجالس عزا و ذکر مصیبتهایی که برای فرزندان آخرین پیامبر الهی وارد شد چیزی نیست که انسان به راحتی و بدون هیچ گونه درس گرفتنی از کنار آن بگذرد و لذا به استناد آیه111سوره مبارکه یوسف بیان این ماجرا برای عبرت گرفتن از این فاجعه دردناک می باشد.« لَقَدْ كانَ فی‏ قَصَصِهِمْ عِبْرَةٌ لِأُولِی الْأَلْباب[یوسف/111] در سرگذشت آنها درس عبرتى براى صاحبان اندیشه بود»

دلیل سوم: یاری دین خدا: به استناد آیات و روایات یاری کردن دین خدا و یاری کردن مظلوم واجب مسلم می باشد.بعد از هزار و چندی سال از واقعه عاشورا امام حسین(علیه السلام)این ابرمرد مظلوم تاریخ بشریت، مردی که برای نجات سنت پیامبر قیام کرده بود یاری می طلبد هنوز صدای «هَل مِن ناصر ینصُرنی» او شنیده می شود.

تفصیل در:

عزاداری در کلام بزرگان

- عزاداری برای خامس آل عبا و سایر معصومین(علیهم السلام)از افضل قربات است.(1)

- مجالس سوگواری ائمه اطهار را باید حفظ نمود،اینها شعائر مذهبی ماست(2)

-بیان مصیبت،شیون و نوحه برمردگان جز معصومین(علیهم السلام)مکروه است.اما نوحه سرایی بر اهلبیت پیامر(:علیهم السلام)تاکید شده است و در عملِ حضرات معصومین(علیهم السلام)مکرر دیده شده است

-امام صادق(علیه السلام)فرمودند: نَفَس مهموم و اندوهگین برا ظلم و ستمی که بما روی آورده تسبیح و اندوه او برای ما عبادت محسوب میشود.(3)​

-در روزهای عزاداری اهل بیت(علیهم السلام)شرکت در مجالس عزاداری،خواندن زیارات آنها و احسان و خیرات مناسب است،اما بهترین نوع عزاداری شناخت،پیروی،الگو قرار دادن معصومین(علیهم السلام)عمل به دستورات آنهاست.

-حضرت زهرا(سلام الله علیها)در پاسخ به زنی که که از طرف شوهرش سوال کرده بود که آیا من از شیعیان شما هستم یا نه،فرمود:​ به او بگو اگر به دستورات ما عمل میکنی و از نهی های ما دوری میکنی تو از شیعیان ما هستی و الا نه.(4)​

...........

1) استفتائات مکارم،ج3،ص177س504وص178 س506(عزاداری ائمه اطهار)

2) صحیفه نور حضرت امام خمینی(ره)ج10 ص32

3) بحارالانوار،ج2،ص64

4)بحار الانوار ج65 ص155


عزاداری بدعت نیست!!

در طول تاريخ توسط وهابيت همواره نسبت به قيام حضرت امام حسين عليه السلام و عزاداري آن بزرگوار شبهاتي مطرح بوده و يكي از آنها بدعت شمردن عزاداري سرور آزادگان مي باشد در اين زمينه ابن تيميه نظريه پرداز وهابيت اين چنين مي گويد:

1 ـ از حماقتهاي شيعيان برپايي مجلس ماتم و نوحه است بر كسي است كه سالها پيش كشته شده/منهاج السنه النبويه، ابن تيميه، ج 1، ص 52. و نيز شبيه به آنچه كه ابن تيميه گفته است را در متن زير مييابيد:

2 ـو چون روافض (شيعيان) برگزاري ماتم و اظهار حزن و اندوه در روز عاشوراء را به خاطر كشته شدن حسين در اين روز بدعت نهادند.../حاشيه رد المحتار ابن عابدين، ج 2، ص 599.

در پاسخ به شبهات فوق كه از اساسي ترين شبهات وهابيت پيرامون عزاداري امام حسين عليه السلام است در ادرسی که در ذیل معرفی میشود با عناوین:

معاني بدعت و اركان آن، جايگاه گريه و اشك نزد قرآن و انبياء، جايگاه گريه و اشك در سيره نبوي، عزاداري امام حسين عليه السلام در سنت نبوی، عزاداري امام حسين عليه السلام در سيره معصومان، سيره صحابه در عزاداری و عزاداري در اهل سنت، دنبال کنید. ....

با عزاداری و سوگواری خودمون رو با ولی خدا حضرت ولعیصر(عجل الله)همراه میکنیم.

این همراهی با حجت خدا باید به نحو احسن باشه. امام که مسئولیت حفظ دین رو داره و باید امت اسلام رو به سوی حق و حقیقت رهنمون کنه ،از مردم انتظار داره واجبات رو مقید باشن و حرام رو ترک کنند.

جد بزرگوارشون حضرت سید الشهدا علیه السلام نیز با اینکه در جنگ بودند در باران تیر نماز را خواندند .بی شک وظیفه امامت همین میشه که نماز در هر حال باید سر لوحه کار باشه.نباید عزاداری مانع نماز ما باشه.

نباید وقت نماز حواسمون از الله اکبر اذان پرت بشه. بلکه باید بدونیم اول نماز ..... و تمام حرکت حسین علیه السلام رو میشه در نماز جمع کرد. مسائل شرعی هم از این دست فراوان داریم. اگر دقت کنیم، میبینیم که عزاداری که باعث قضا شدن نمازمون بشه در واقع روحی نداشته....

در آدرسی که در ذیل قرار داده شده است احکام شرعی عزاداری بیان شده است

از قمه زن ها سؤال داریم ...!

1- لطفاً حدیثی که برای قمه زنی وجود دارد و توصیه به قمه زنی میکند را مستند بگوئید؟

2- کدام یک از حضرات معصومین قمه زده اند؟

3- کدام یک از مراجع عظام معاصر شیعه قمه زده اند؟

4- تاریخ اولین باری که پس از شهادت امام حسین (علیه السلام) قمه زده شده است را بگوئید؟

5- کدام یک از مرجع عظام معاصر شیعه قمه زنی را جایز میداند؟ (با ذکر منبع).

6- حسن خزّاز گفت: از امام رضا (عليه السّلام) شنيدم كه فرمود:بعضى از كسانى كه ادّعاى محبّت و دوستى ما را دارند، ضررشان براى شيعيان ما از دجّال بيشتر است. حسن گفت: عرض كردم اى پسر رسول خدا به چه علّت؟ فرمود: به خاطر دوستیشان با دشمنان ما و دشمنیشان با دوستان ما. و هر گاه چنين شود، حقّ و باطل به هم در آميزد و امر مشتبه گردد و مؤمن از منافق باز شناخته نشود. (صفات الشيعه).

بگوئید: قمه زنها چه اندازه از دشمنان نظام و انقلاب بیزارند و چه عکس العملی در برابر جنایات آمریکا و دشمنان اسلام و اسرائیل خون آشام از خود نشان میدهند؟

7- فلسفه قمه زنی چیست؟

8- قمه زنها به کدام یک از واجبات دین اهمیت میدهند؟

9- قمه زنها چه اندازه حرمت خانواده، پدر و مادر، مؤمنین بویژه ولایت فقیه را دارند؟ و آیا خانواده و مؤمنین از آنها راضی هستند؟

مطلب مرتبط در :

متنهای کوتاه و زیبا برای زیارت عاشورا و عزاداری

گریه بر حسین علیه السلام می تواند یک بعد عاطفی و احساسی داشته باشد که به نظر ما، تا ده الی بیست درصد قابل قبول می باشد. یعنی اگر ما می خواهیم بر امام حسین گریه کنیم، این گریه مان باید بیست درصدش از روی احساسات باشد.

بهر حال گریه بر حسین علیه السلام یک عمل عبادی است اما هشتاد درصد گریه بر امام باید گریه برآن مصیبت باشد.

شما اگر زیارت عاشورا را نگاه کنید، می بینید که بیشتر بر محوریت مصیبت اباعبدالله تأکید می کند.

این مصیبت در واقع مصیبت ظاهری نیست. اگر هم باشد همان ده درصد و نهایت بیست درصد مقصود است. بیشتر، مصیبت معنوی منظور است. پس گریه بر حسین علیه السلام باید بخاطر از دست دادن معرفت های بالقوه و بالفعلی باشد که ما از دست داده ایم .

چون حسین علیه السلام برای معرفت قیام کرد، پس گریه هم باید برای فقر معرفتی باشد. فقر معرفتی یعنی مهجوریت و دوری از خداوند متعال واین غربتی که مانده ایم. بنابراین بنظر ما جان و عمق مطلب، گریه بر مصیبت بزرگ است و این مصیبت بزرگ، همان از دست دادن حسین علیه السلام بعنوان منبع معرفت است. علاوه بر این گریه بر امام در واقع همراه و همگام شدن با امام و خاندان اهل بیت و نزدیکی به آن بزرگوار است.

ادامه در:

تصویر نوشته های مرتبط


امام زمان درزیارت «ناحیه مقدسه» : ...اگر روزگار وقت زندگی مرا از تو [ ای حسین (ع) ] به تأخیر انداخت و یاری و نصرت تو در کربلا در روز عاشورا نصیب من نشد، اینک من هر آینه صبح و شام به یاد مصیبت های تو ندبه می‏ کنم و به جای اشک بر تو خون گریه می‏ کنم...