مهدویت"منجی"امام زمان"موعود"انتظار"متن و عکس مهدوی"شعرمهدوی"مدعیان دروغین مهدویت"انتظار"منتظر"شعرمهدی

سر درس امامت۳( امامت عامه و امامت خاص)

 ۳۹-۱

  1. در مساله امامت دو گونه بحث وجود دارد: امامت عامه و امامت خاصه.
  2. امامت عامه یعنی بحث از «ویژگی های کلی امام» بدون در نظر گرفتن اینکه امام کیست. در امامت عامه نگاه از بالا داریم و به شخص نظر نمی کنیم بلکه در خصوص ویژگی های کلی امام جستجو می کنیم. این سوالها و شبیه آنها در امامت عامه پاسخ داده می شوند: امامت از اصول دین است یا از فروع دین؟ انتخاب امام به دست مردم است یا به دست خداست؟ چه ویژگی هائی برای امام ضرورت دارد؟ آیا لازم است امام معصوم، عالم، عادل و … باشد؟ و …
  3. امامت خاصه یعنی بحث از «امامت یک شخص معین» بعد از اینکه ملاک های کلی امامت را شناختیم. در امامت خاصه نگاه از پایین داریم و به اشخاص نظر می کنیم. این سوالها و شبیه آنها در امامت خاصه پاسخ داده می شوند: بعد از پیامبر اکرم چه کسی امامت را به دوش کشید؟ آیا علی علیه السلام ویژگی های کلی امامت را داراست یا نه؟ آیا دلیل واضح و روشنی بر امامت موسی بن جعفر علیه السلام وجود دارد؟ آیا امام دوازدهم در پرده غیبت به سر می برد و …
  4. مباحث «امامت عامه» مقدم بر مباحث «امامت خاصه» است زیرا تا ملاک های کلی در مورد امام اصلاح نشوند قضاوت در مورد امامت افراد ممکن نیست. برای مثال اگر دانشجویی قواعد و قوانین شیمی را بلد نباشد وقتی وارد آزمایشگاه می شود متحیر شده نمی تواند در مورد عناصر نظری بدهد بلکه ابتدا لازم است قواعد علم شیمی را بیاموزد و پس از آن به داخل آزمایشگاه قدم بگذارد. در مورد امامت هم ابتدا لازم است قواعد کلی در امامت عامه حل و فصل شوند و پس از آن به قضاوت در مورد امامت افراد پرداخته شود.

بنابراین در نکات بعدی از مباحث امامت عامه شروع کرده می کوشیم تا ملاک های کلی در شناخت «امامت» را بشناسیم.

اشتراک گذاری
2 دیدگاه ها
  1. ابو حافظ می گوید

    چرا میگن عامه و چرا میگین خاصه؟

    1. غلامرضا می گوید

      عامه اهل سنت هستن.چون تعدادشون بیشتره
      خاصه یعنی شیعه که تعداد کمتری دارند.

ارسال یک دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.